Burger s pečenim purećim batkom

Burger s pečenim purećim batkom

Priprema


1. Zarežite pureći batak dok ne dodirnete kost. Pomiješajte timjan, sol i papar sa uljem i premažite batak marinadom. Ostavite da se marinira 20 minuta. Zatim pureći batak stavite u rernu zagrijanu na 180 ° C i pecite 45 minuta.

2. Uklonite kožicu sa pečenog purećeg batka i meso isjeckajte viljuškom.

3. Umak pripremite tako što ćete grčki jogurt pomiješati sa majonezom, vlascem i solju. Crveni kupus sitno narežite i prelijte limunovim sokom tako da zadrži boju.

4. Peciva prepolovite i pirjajte na tavi sa malo maslaca. Na donju polovicu peciva stavite kiseli kupus ili svježi kupus i puretinu, a zatim pospite prženim lukom, prelijte umakom od jogurta i prekrijte gornjom polovicom peciva.