Dinstano kiselo zelje s purećom šunkom

Dinstano kiselo zelje odlično je za hladne dane. Pripremite li ga u voku, sa bijelim lukom i kockicama pureće šunke, odličan okus neće izostati.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sastojci

40 dg Pureće šunke
60 dg kiselog zelja
2 češnja bijelog luka
1 kašičica kumina u prahu
1 kašika ulja
3 dl vode
so
mljeveni biber

Kiselo zelje operite pod tekućom vodom kako bi uklonili kiselost (ispirajte u cjedilu pod hladnom vodom 3 minute) i ostavite da se ocijedi. U tavici ili voku zagrijte ulje i malo popržite sitno nasjeckani bijeli luk. Dodajte zelje, posolite, pobiberite i dodajte kumin. Kada je zelje lagano prženo, zalijte ga vodom i dinstajte.

U međuvremenu, narežite pureću šunku na kocke veličine 1x1cm i dodajte je dinstanom zelju. Sve zajedno dinstajte još 5 do 7 minuta na laganoj vatri i poslužite s kuhanim krompirom.