Dizani mafini s Poli salamom

Mafini ne moraju biti samo slatki. Probajte ih i probajte slane: dizane mafine s Poli salamom i začinskim biljem. Odlični kao predjelo, snack ili lagana večera.

  • Vrijeme pripreme 120 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip hladna predjela

Sastojci


20 dg Poli salame
50 dg bijelog brašna
1 jogurt
1 paketić suhog kvasca
1,2 dl mlijeka
3 kašike ulja
malo soli
začinsko bilje po želji (bosiljak, ružmarin, mažuran, origano)
jaje za premazivanje

Od brašna, mlakog mlijeka, jogurta, suhog kvasca, ulja i soli zamijesite srednje gusto tijesto. Dodajte mu na kockice narezanu Poli salamu i začinsko bilje i ostavite da se diže. Dignuto tijesto promijesite, podijelite na 24 jednaka dijela, oblikujte kuglice, stavite ih u papirnate korpice za mafine, pa u pekač.

Ostavite tijesto da se diže još 10-15 minuta (dok se količina tijesta ne udvostruči). Dignute mafine premažite umućenim jajetom i pecite u pećnici na 180°C 20 minuta.

Poli light

Gdje kupiti?