Pečeni pileći file na salatnom tanjiru

Šareni salatni tanjir s komadićima pečenog pileta je svježe i ukusno, a istovremeno lagano jelo. Ovisno od toga čime ćete ga začiniti.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Sastojci

40 dg pilećeg filea
8 dg zelene salate
10 dg radiča, 5 dag rukole
10 dg motovilca
14 dg kineskog zelja
10 dg kukuruza šećerca
10 dg kuhanog graha
10 dg feta sira, ½ limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike jabučnog octa
2 kuhana jaja
so
ulje za prženje
4 šnite tosta

Salate operite. Zelenu salatu i radič narežite na sitnije listiće, kinesko zelje na rezance, a feta sir usitnite. Pileći file narežite na kocke, posolite i prepržite na vrućem ulju. Ohladite.

U posudi pomiješajte salatu, radič, matovilac, rukolu, kinesko zelje, kukuruz, grah, feta sir, prženo meso i narezana kuhana jaja. Začinite solju, maslinovim uljem, limunovim sokom, lagano promiješajte, podijelite na tanjire i na vrh stavite pečeni tost. Poslužite.

Pileći file

Gdje kupiti?