Pile na primorski način

  • Vrijeme pripreme 80 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Sastojci:

1 pile

Za nadjev:

70 g suhih smokava
0,5 dl crnog vina ili soka od grožđa
50 g neslanih pistacija
120 g pilećih prsa bez kože
4 g bjelanjaka
0,5 dl slatkog vrhnja
So
Bijeli biber

Za marinadu:

50 g pelata
1 g suhog ili svježeg timijana
2 g nasjeckanog bijelog luka
4 g soli
1 lovorov list

Smokve preko noći potopimo u crno vino ili sok od grožđa. Pistacije suho prepržimo.

Za nadjev pileća prsa izmiksamo (npr. u multipraktiku) i dodamo slatko vrhnje, bjelanjke, so i biber. Natopljene smokve ocijedimo i osušimo, te ih skupa sa pistacijama umiješamo u pileću masu. Nadjev ravnomjerno rasporedimo pod kožu pileta.

Za marinadu izmiksamo paradajz, dodamo timijan, bijeli luk i so. Pile premažemo marinadom i na vrh položimo lovorov list. U pećnici, zagrijanoj na 180 °C, pečemo 1 sat i 20 minuta.

PP pile, tacna

Gdje kupiti?

Domaće pile

Gdje kupiti?