Pileća pizza rolada

Kada želite nešto više od same pizze, napravite pileću pizza roladu.
Jer je jako ukusna, privlačna, miriše po pizzi i malo je drugačija.

  • Vrijeme pripreme 90 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip topla predjela

Sastojci za tijesto

40 dg bijelog brašna za vučena tijesta
3 kašike ulja
1 kašika octa
mlaka voda po potrebi
so

Nadjev

1 pileća prsa u ovitku
2 svježe zelene paprike
1 veći luk
2 češanja bijelog luka
12 dg šampinjona iz konzerve
15 dg naribanog sira (edamera, mozzarele …)
1 konzerva pelata (približno 27 dg) ili 20 dg kečapa
1 kašičica origana
so
mljeveni biber
1 jaje za premazivanje

Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite rjeđe vučeno tijesto. Mijesite sve dok se tijesto ne odvoji od posude i prestane lijepiti za ruke.
Oblikujte kruščić, premažite ga uljem i ostavite odmarati u pokrivenoj posudi 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Pileća prsa narežite na tanke rezance. Luk ogulite i nasjeckajte. Papriku narežite na tanke listiće, a luk i pelate sitno nasjeckajte.
Tijesto razvucite na pobrašnjenom stolnjaku u oblik pravougaonika. Deblje rubove odstranite.
Tijesto do ¾ tanko premažite pelatima ili kečapom, dodajte rezance pilećih prsa, narezanu papriku i luk, pospite nasjeckanim bijelim lukom, šampinjonima i naribanim sirom. Začinite origanom, solju, biberom i pokapajte preostalim pelatima. Pomoću stolnjaka oblikujte roladu, stavite u nauljeni pekač i premažite umućenim jajetom. Pecite na 185°C 25 minuta do zlatno-žute boje. Pečenu roladu narežite na šire šnite i poslužite.

Pileća prsa u ovitku

Gdje kupiti?