Pileće kocke s rižinim rezancima

Piletina je osnova azijske kuhinje. Zašto ne bi bila i vaše? Umjesto uobičajenih, danas odaberite
rezance od riže i pripremite ih s piletinom i povrćem.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sastojci

60 dg pilećeg karabatka bez kosti
15 dg luka
15 dg cherry paradajza
15 dg svježe paprike
15 dg tikvica
1 kiselo vrhnje
32 dg rižinih rezanaca
8 dg maslaca od kikirikija
so
mljeveni biber
ulje za prženje

Pileći karabatak narežite na manje kocke, posolite i pobiberite. Luk ogulite i nasjeckajte, paradajz operite i raspolovite, papriku i tikvice očistite i narežite na rezance.
U tavici zagrijte ulje i prepržite začinjeno pileće meso s obje strane. Izvadite ga iz tavice i na istoj masnoći prepržite luk i narezano povrće, dodajte kiselo vrhnje, meso i kuhajte 5 minuta.
U međuvremenu, rezance od riže stavite u vrelu slanu vodu i kuhajte 3 minute. Ocijedite ih i pomiješajte s mesom i povrćem.
Tanjire premažite maslacem od kikirikija i poslažite pripremljene vruće rezance.