Pileće lazanje sa suhim vrganjima

Tipično, sočno talijansko jelo, koje možete poslužiti i kao predjelo, pripremite malo drugačije. S prženim pilećim mesom i vrganjima. 

  • Vrijeme pripreme 90 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Sastojci

40 dg tijesta za lazanje
50 dg pilećeg mesa po želji
2 dg suhih vrganja
10 dg luka
1 dl bijelog vina, ulje, sol
20 dg pelata
20 dg naribanog parmezana

Bešamel umak

7 dg bijelog brašna
10 dg maslaca, 1 l mlijeka
2 češnja nasjeckanog bijelog luka
mljeveni muškatni oraščić, so
1 dl slatkog vrhnja

Za bešamel umak na maslacu svijetlo prepržite brašno i nasjeckani bijwli luk dok ne zamiriši. Zalijte vrelim mlijekom, začinite solju, muškatnim oraščićem i prokuhajte. Na kraju dodajte slatko vrhnje da dobijete malo rjeđi bešamel.
Pileće meso narežite na sitne rezance.
Vrganje namočite.
Na vrućem ulju prepržite nasjeckani luk, dodajte pileće meso i nasjeckane vrganje.
Zalijte bijelim vinom i pričekajte da vino ispari. Posolite. Pekač premažite s malo bešamel umaka, poslažite tijesta za lazanje, ponovno zalijte bešamelom, dodajte prženo meso, parmezan i sjeckane pelate.
Postupak ponovite tri puta.
Na vrhu neka bude bešamel, sir i sjeckani pelati.
Pecite u pećnici na 165°C približno pola sata.

Pileći file

Gdje kupiti?

Pileća prsa bez kože

Gdje kupiti?