Pileći rezanci s kikirikijem

Jeste li danas za malo egzotike? Pripremite u voku piletinu s kikirikijem i dobit ćete primamljivo, lagano začinjeno jelo s prizvukom Azije. Jednostavno, a tako ukusno.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sestavine

70 dag piščančjega fieja ali stegen
10 dag neslanih oluščenih arašidov
30 dag pora
4 stroki česna
1 čili
2 dl belega vina
1 žlica ingverja
1 dl svetle sojine omake
koruzni škrob za zgostitev
sol
mleti poper
olje za praženje Sastojci
70 dg pilećeg filea ili pilećeg karabatka bez kosti
10 dg neslanih oguljenih kikirikija
30 dg poriluka
4 češnja bijelog luka
1 čili
2 dl bijelog vina
1 kašika đumbira
1 dl svijetlog soja sosa
gustin
so
mljeveni biber
ulje za prženje

Piletinu narežite na rezance, poriluk na kolutove, bijeli luk i čili nasjeckajte, a đumbira ogulite i sitno naribajte. U voku zagrijte ulje, do svijetlo smeđe boje prepržite kikiriki, dodajte rezance piletine, promiješajte, dodajte bijeli luk, čili i poriluk i na brzinu prepržite. Zalijte vinom i soja sosom, dodajte naribani đumbir i dinstajte približno 8 minuta.
Kašičicu gustina razmutite u malo vode i zgusnite umak. Dobro provrijte i po potrebi dosolite i pobiberite. Poslužite s rezancima od riže ili rižom.

Pileći file

Gdje kupiti?