Poli salata

Kada želite nešto svježe, a zasitno, pripremite Poli salatu s tjesteninom, sirom i povrćem koju možete poslužiti i kao prilog mesu.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip hladna predjela

Sastojci


20 dg Poli salame
16 dg gauda sira
20 dg paradajza
20 dg kukuruza šećerca
32 dg tjestenine - pužića
1 kiselo vrhnje
so, mljeveni biber
ulje za tjesteninu

U vreloj slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Dobro je ocijedite, pokapajte uljem i ohladite.
Poli salamu, sir i paradajz narežite na sitne kockice i stavite u veću posudu. Dodajte ocijeđeni kukuruz, posolite, pobiberite, dodajte kiselo vrhnje i ohlađenu tjesteninu. Dobro izmiješajte da dobijete homogenu masu.
Jelo stavite u frižider i poslužite hladno.

Poli light

Gdje kupiti?