Punjeni pileći batak sa karabatkom u mrežici

Jelo koje će oduševiti sve goste. Nije samo ukusno, već je i oku privlačno. Iznenadite obitelj i goste pravim malim pilećim majstorstvom.

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip hladna predjela

Sastojci

2 pileća batka sa karabatkom
8 listova blanširane blitve ili špinata
svježi mažuran
ulje
so
biber
svinjska mrežica


Nadjev

15 dg mljevenog pilećeg filea
1 jaje
slatko vrhnje ili bijelo vino po želji
limunova korica
so

Iz gornjeg dijela batka sa karabatkom izvadite kost. Meso posolite i pobiberite.
U multipraktiku izmiješajte pileći file, jaje i po želji dodajte slatko vrhnje ili bijelo vino. Smjesu začinite solju i limunovom koricom.
Oni koji paze na kalorije, mogu mesu odstraniti kožu.
Svinjsku mrežicu prije upotrebe na kratko stavite u hladnu vodu. Zatim je rasprostrite na radnu površinu i posipajte mažuranom. Batke sa karabatkom stavite na mrežicu s kožom prema dolje i premažite polovicom nadjeva.
Poslažite listove blanširane blitve ili špinata i premažite preostalim nadjevom. Meso preklopite tako da dobijete prvotni oblik batka sa karabatkom i čvrsto omotajte svinjskom mrežicom.

U tavici zagrijte malo ulja i batke sa karabatkom kratko prepecite s obje strane.
Premjestite ih u pekač i pecite u pećnici na 180°C približno 25 minuta.
Meso je pečeno kada iglu bez problema možete zabosti u meso, a na njezinoj površini će se pojaviti kapljica bistrog mesnog soka.

Pileći batak sa karabatakom

Gdje kupiti?

Pileći file

Gdje kupiti?