Pureći odresci u umaku od luka

Puretina na žaru, panirana ili u umaku. Kako je vi pripremate kod kuće? Probajte u umaku od luka s prilogom od krompira.

  • Vrijeme pripreme 45 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Sastojci

60 dg purećeg filea (4 odreska)
1 vrećica krem juhe od luka
5 dl vrhnja za kuhanje
1 dl vode

Odreske potucite i poslažite u vatrostalnu posudu ili malo dublji pekač. Odreske nije potrebno soliti, jer juha sadrži dovoljno soli.

Sadržaj vrećice za juhu pospijte po odrescima i prelijte ih vrhnjem za kuhanje. Jelo možete zaliti decilitrom vode, ukoliko ne želiti pregusti umak.

Pećnicu zagrijte na 180°C i odreske pecite 25-30 minuta. Prije serviranja pospite ih prženim lukom i poslužite uz omiljeni prilog.