Ražnjići od piletine i povrća

Ražnjići su obavezni na piknicima, jer ih obožavaju sve generacije.
Obogatite ih šarenim povrćem i dvjema vrstama mesa.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip topla predjela

Sastojci

40 dg pilećeg filea
10 dg hrenovaka sa sirom
16 dg raznobojne svježe paprike
15 dg tikvica
8 cherry paradajza
maslinovo ulje
so
mljeveni biber

Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužine 2 cm. Od malinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.
Na štapiće, naizmjenično slažite pileće meso, hrenovke, paprike, paradajz i tikvice.
Ražnjiće pecite na vrućoj ploči za žar približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade. Ražnjiće lijepo prepecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.

Pileća hrenovka sa sirom

Gdje kupiti?

Pileći file

Gdje kupiti?