Roladice s maslinama i špinatom

Masline, špinat, pancetu i omiljene začine poslažite na pileći file, zarolajte. Roladice s mirisom Mediterana možete poslužiti i kao hladno predjelo.

  • Vrijeme pripreme 80 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sastojci

60 dg pilećeg filea
50 dg listova svježeg špinata
15 dg svježe crvene paprike
2 češnja bijelog luka
10 dg maslina bez košpica
16 šnita pancete
malo ulja
sol
mljeveni biber

Špinat očistite, operite i blanširajte u vreloj slanoj vodi. Ocijedite ga i prelijte velikom količinom ledene vode da zadrži lijepu zelenu boju. Pustite ga da se ohladi. Ohlađenog dobro ocijedite. Papriku očistite, narežite na rezance, a bijeli lk nasjeckajte.
Pileći file prerežite po dužini, po sredini, raširite ga, prekrijte prozirnom folijom i potucite.
Pospite nasjeckanim bijelim lukom, posolite i pobiberite.
Po odrescima jednakomjerno poslažite špinat, dodajte masline i papriku i oblikujte roladice.
Po 4 šnite pancete poslažite jednu uz drugu tako da se rubovi prekrivaju i na njih poslažite pripremljene roladice. Omotajte ih pancetom, poslažite u vatrostalnu posudu, dodajte 2 kašičice ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta.
Pečene roladice narežite, poslažite na tople tanjire i poslužite s omiljenim prilogom.
Želite li roladice poslužiti kao hladno predjelo, narežite ih na tanke šnite.

Pileći file

Gdje kupiti?