Salata s toplim purećim rezancima

Ako je vašoj salati potrebno nešto konkrentnije, dodajte joj tople pureće rezance. Za osvježavajući okus pobrinut će se preljev od jogurta.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip hladna predjela

Sastojci

40 dg purećeg filea
sok ½ limuna
15 dg zelene salate
20 dg paradajza
15 dg svježih krastavaca
10 dg kukuruza šećerca
20 dg mocarele
1 jogurt
1 dl kiselog vrhnja
0,5 dl jabučnog octa
so, mljeveni bijeli biber
maslinovo ulje za pečenje

Pureći file narežite na tanke rezance, začinite solju i biberom, prelijte limunovim sokom i prepecite na maslinovom ulju.
Očišćenoj zelenoj salati dodajte narezani paradajz, krastavce, kukuruz i na kockice narezanu mocarelu.
Za preljev od jogurta izmiješajte jogurt, kiselo vrhnje, ocat, so i biber.
Salatu prelijte preljevom, dodajte pureće rezance i poslužite.