 Burger sa pečenim ćurećim batakom
Burger sa pečenim ćurećim batakom 
		
		
		Burger sa pečenim ćurećim batakom
Postupak pripreme
Ćureći batak zasecite na nekoliko mesta (ili izbockajte) do kosti. Dobro pomešajte ulje sa timijanom, solju i biberom i premažite batak marinadom. Ostavite meso da se marinira oko 20 minuta. Zatim stavite meso u rernu zagrejanu na 180 °C i pecite 45 minuta.
Uklonite kožu sa pečenih ćurećih bataka i meso viljuškom iscepkajte na sitne komade (“vlakna”).
Pripremite preliv od grčkog jogurta, majoneza, vlašca i soli. Narendajte crveni kupus na tanke rezance i prelijte limunovim sokom da ne izgubi boju.
Prepolovite lepinje i kratko ih propržite u podmazanom tiganju na presečenoj strani. Donju polovinu lepinje obložite svežim i kiselim kupusom, ćurećim mesom i pospite prženim crnim lukom, prelijte prelivom od jogurta i prekrijte gornjom polovinom lepinje.
 
			
		 
			
		