 Gratinirana testenina sa pilećim mlevenim mesom
Gratinirana testenina sa pilećim mlevenim mesom
		
		
		Gratinirana testenina sa pilećim mlevenim mesom
Postupak pripreme
Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. Zatim ih ocedite i posebno odvojite 250 ml vode u kojoj se kuvala testenina.
U velikom tiganju propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte seckani beli luk, origano, ruzmarin, bosiljak, prstohvat čilija, so i biber. Dinstajte još minut i promešajte nekoliko puta. Dodajte mleveno pileće meso i pržite još 7 minuta da meso lepo porumeni.
U tiganj dodajte komadiće paradajza, med, balzamiko sirće i vodu preostalu od kuvanja testenine. Pustite da provri i kuvajte još oko 2 minuta. Dodajte kelj i promešajte. U tiganj dodajte kuvanu testeninu i stalno mešajte.
Polovinu testenine istresti u nauljenu posudu za pečenje i posuti polovinom rendanog mocarela sira. Dodajte ostatak testenine, pospite ostatkom mocarele sira i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.
Peći oko 20 minuta na 180 °C. Izvadite iz rerne, ostavite da odstoji 10 minuta i ukrasite svežim peršunom.
 
			
		 
			
		