 Harmonika od krompira
Harmonika od krompira
		
		
		Kulinarska čarolija koja nam stiže direktno iz Rumunije.
Harmonika od krompira
Kulinarska čarolija koja nam stiže direktno iz Rumunije.
Postupak pripreme
Neoljušten krompir dobro operite i kuvajte ga u vreloj vodi oko 20 minuta. Ako je krompir manji kuvajte ga samo 15 minuta, a ako je veći 25 minuta. Kada je krompir skuvan izvadite ga iz vode, oljuštite i zasecite nekoliko puta tako da se pri dnu još uvek drži zajedno. Otvore između kriški naizmenično punite listovima šunke i sira. Na svaki krompir stavite malo maslaca i začinite solju i biberom.
Krompir se može peći umotavanjem u foliju ili u nauljanom sudu za pečenje sa poklopcem. Pecite oko 30 minuta, na 200 °C. Pre nego što se krompir ispeče, raširite foliju ili podignite poklopac da krompir odozgo blago porumeni. Kad je pečen, pospite ga naribanim sirom. Poslužite ga uz zelenu salatu, a možete mu dodati i pavlaku.
Recept je pripremila Diva în bucătărie, blogerka iz Rumunije.
Recept je iz knjige "Miriše na dom"
 
			
		 
			
		