 Mini panirane kuglice Štefani na ptujski način
Mini panirane kuglice Štefani na ptujski način
		
		
		Mini panirane kuglice Štefani na ptujski način
Postupak pripreme
Skuvajte četiri jaja, tako da sredina ostane tečna (neka polako ključaju 6 minuta), a zatim ih stavite u hladnu vodu. Kada se ohlade, oljuštite ih.
Stavite pljeskavicu između dva lista papira za pečenje i lagano je spljoštite. Zamotajte jaje spljoštenom pljeskavicom i formirajte kuglicu.
Na prvi tanjir sipajte brašno i dodajte malo vode, umutite dva jaja na drugom tanjiru i dodajte malo soli, a na treći tanjir stavite prezle. Zatim kuglicu uvaljajte u brašno, jaje i na kraju u prezle.
Ponovite postupak paniranja sa preostalim jajima i pljeskavicama. Panirane kuglice polako pržite na vrelom ulju oko 8 do 10 minuta, da postanu zlatno smeđe. Poslužite ih uz pire i sezonsku salatu.
 
			
		 
			
		