 Zapečene njoke sa piletinom
Zapečene njoke sa piletinom 
		
		
		Zapečene njoke sa piletinom
Postupak pripreme
 FIL:
 Luk i papriku iseći na tanke trake. Piletinu iseckati na kockice. 
 U zagrejan tiganj izručiti luk i papriku. Doliti 100ml vode, so i dinstati na smanjenoj temperaturi uz povremeno mešanje oko 15 min.
 Preliti povrće sa uljem, izmešati i nastaviti dinstati par minuta.
 Nakon toga dodati piletinu, začine po želji i još 100ml vode. Krčkati na laganoj temperaturi ringle uz mešanje dok piletina ne bude gotova.
 Na samom kraju umešati iseckan spanać, promešati i skloniti sa ringle.
 SOS:
 Šargarepu iseckati, skuvati u slanoj vodi, procediti i staviti u blender. Dodati bademovo mleko i kikiriki puter, pa sve izblendirati da se dobije kremasti sos.
 PODLOGA:
 Šerpicu sa vodom staviti na ringlu. Kada prokuva dodati njoke. Čim isplivaju na površinu gotove su, pa ih izvaditi iz vode.
 REĐATI:
 Na dno vatrostalne činije dimenzije 15cm x 25cm poslagati njoke. Preko njih ravnomerno rasporediti piletinu sa povrćem i sve preliti orašastim sosom. Posuti izrendanim kačkavaljem i peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
 Od ukupne količine dobiju se 3 porcije po 480kcal.
Recept @pecatzivota
 
			
		